Международният път Е-79 между Мездра и Ботевград бе блокиран от зрелищна катастрофа този следобед. Инцидентът е станал в района на бензиностанция преди разклона за врачанското с. Ребърково.

Лек автомобил „Ситроен“ се движел към Мездра. Изведнъж колата навлязла в насрещното и се блъснала в пътуващ в обратна посока автовоз с пловдивска регистрация. След това в него пък се ударил турски камион, който се движел зад леката кола.

Френското возило управлявал 58-годишен мъж. Той идвал от София и пътувал за работа в Козлодуй. По първоначална информация, мъжът задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното. Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел към Дунав мост край Видин, пътувайки за Германия.

За щастие инцидентът се е разминал без пострадали хора. На мястото се отзовали две линейки, като медиците прегледали на място шофьорите, участвали в катастрофата , но не се наложило никой от тях да бъде приеман в болница.

По превозните средства обаче са нанесени сериозни щети. Те са заели цялото пътно платно докато полицията разследва причините за катастрофата. Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки.

 

Снимка: Архив