Тежка катастрофа затруднява трафика по АМ "Тракия". По непотвърдена информация за се ударили две коли. Червен лекотоварен автомобил е в аварийната лента, пише GlasNews.bg. Лек автомобил е на пътното платно, а задницата му е помляна. Към момента няма данни за пострадали. По ассфалта има разпиляни вещи. Катастрофата е станала  при км 66 на АМ „Тракия“, в област Пазарджик.

В посока движението Бургас се осъществява в активна лента поради инцидента. Затворени за движение са изпреварваща и аварийна ленти. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция"", съобщават от АПИ.

Припомняме, че специализирана операция по метода "широкообхватен контрол" ще се поведе днес в района на 155 км, посока Бургас, на АВ "Тракия". Проверките ще са в периода от 10 ч. до 13 ч.

Проверките, насочени към товарните автомобили и автобусите, ще се осъществяват съвместно от екипи на ОДМВР-Пловдив, Обрастно пътно управление, ИА Автомобилна администрация, АПИ и Агенция Митници. Подробности за акцията и междинни резултати се очакват по-късно днес.

Припомняме, че през уикенда по засилен трафика по АМ "Тракия". На места се образуваха задръствания заради ремонтни дейности или пътни произшествия.

Трикилометрава тапа имаше по трасето в посока Бургас вчера, в района от 64 км до 67 км. Причината бяха ремонтни дейности.

Акция в района на Пловдив: МВР със засилени проверки на товарни автомобили и автобусиOперацията ще се проведе по метода "широкообхватен контрол"