Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, затруднено е преминаването през пункта „Кулата/Промахон“ по границата с Гърция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Оряхово“, „Русе“ и „Кардам“.  

Затруднено е преминаването през пункта „Кулата“/ „Промахон“ по границата с Гърция поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април.

Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония.

Трафикът е нормален и на всички гранични пунктове по границата с Турция. От 5:00 ч. на 14 април (неделя) до 5:00 ч. на 15 април (понеделник) турските власти въвеждат забрана за придвижване на тежкотоварни автомобили. Тежкотоварните автомобили, влизащи в Турция от България през ГКПП „Капъкуле“ („Капитан Андреево“) и „Хамзабейли“ („Лесово“), ще бъдат отбивани и пренасочвани към паркингите за тежкотоварни автомобили, разположени в близост до граничните пунктове до отпадане на забраната.