Установен е водачът на мотора, който днес направи опит да избегне полицейска проверка в Асеновград. Към 14 часа служители, работещи по безопасност на движението, забелязали мотор без регистрационна табела, а мотористът - без предпазна каска.

Последвали са го с патрулния автомобил и подали звукова и светлинна сигнализация, за да го спрат. Мотористът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорил скоростта в опит да избегне проверката. На околовръстния път на града мъжът изоставил мотора и побягнал през реката. Малко по-късно е установен - 19-годишен.

Справка в регистрите на МВР показала, че притежава СУМПС, но няма необходимата категория за управляваното МПС. Тестван е с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Предстои да бъде изпробван и за наркотици. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата.

По време на кратката гонка са нанесени леки материални щети по предната броня на служебния автомобил. Няма пострадали.

Гонка с нарушител е причина за инцидента с патрулка на околовръстното на АсеновградМотоциклетистът успял са избяга и в момента се издирва от криминалистите