Десетки таксита блокираха Орлов мост тази нощ в знак на протест, след като таксиметров шофьор бе убит в събота вечер в столичния кв. "Разсадника". 

34-годишен таксиметров шофьор почина след спречкване в кв. "Разсадника" в столицата. Сигналът до полицията е подаден в 18.30 ч.  За трагедията е задържан 23-годишен мъж.  Колеги на починалия таксиметров шофьор се събраха на спонтанен протест и блокираха движението по "Орлов мост" късно в събота, търсейки справедливост. 

Инцидентът става в  столичния кв. "Разсадника". Повод за сбиването е засичане на пътя.  Петя Илиева става свидетел на конфликта. 

"Видях двете коли как се засякоха. От колата изскочи младеж и започна да налага шофьора на таксито и той излезе от колата. Като най-вероятна причина за агресията е това, че са се засекли на еднопосочната улица", разказва Петя Илиева.

На мястото пристига и братът на таксиметровия шофьор. "Брат ми звънна и само чух "Брат, бият ме". Не можеше да говори по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, как са го били - не мога да ви кажа". 

След боя 34-годишният шофьор на такси изпада в безсъзнание и се свлича на земята. А спешните медици на място единствено констатират смъртта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е загинал в следствие на побоя, при падане на земята или е получил инфаркт. Според "24 часа", убитият е бил намушкан, а не пребит. 

Задържан e 23-годишен мъж - Йосиф Иззе, който е откаран в "Пирогов" - той е пострадал при сбиването. Има данни, че в момента на спречкването на място са присъствали приятели на таксиметровия шофьор, които са се нахвърлили да бият 23-годишния мъж.

"Инцидентът става на метри от болница "Света София". "Толкова ли не можаха да свалят една апаратура да му помогнат. Все пак това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да допуснат младо момче да си отиде, три дечица е оставил", заяви Весела, братовчедка на починалия пред "Нова". 

Нападателят има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога. По неофициална информация разследващите работят  и по втора версия - за това, че в скандала се включва приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият  23-годишното момче. Близките на загиналия мъж, обаче настояват за справедливост.  

"Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота цялата рода тук", сподели братът на починалия.  

След трагедията в знак на протест близки на таксиметровия шофьор отидоха пред полицейското управление в района, а след това блокираха бул. "Тодор Александров". В блокадата се включиха и таксиметрови коли.