Спрели в нарушение автомобили не само затрудняват движението, но и принуждават останалите шофьори да погазват правилата. Примери за това в Пловдив можем да дадем много, а на улица „Полковник Сава Муткуров” това се случва ежедневно. От TrafficNews.bg вече сме сигнализирали за парадокса, но въпреки това той продължава да се случва – особено сутрин, когато движението е най-натоварено. Става въпрос за кръстовището с улица „Победа”, където има поставен знак за забранено спиране от северната страна на „Полковник Сава Муткуров”.

Причината за това ограничение не е да затруднява живеещите в района да търсят паркоместа, а за да улеснява движението. И по-точно, за да не му пречи. Тъй като нарушителите правят точно това. Проблемът е, че тези, които се движат към „Победа” и искат да направят ляв завой трябва да се пристроят, тъй като южната част на улицата е с две ленти. Нарушителите, обаче са превзели другата лента и така шофьорите трябва да влязат в насрещното. Останалите пък не могат да се пристроят поради тази причина и се образува задръстване.

„Това се случва всеки ден и не виждам някой да е глобен. Най-абсурдното е, че в един от дните, в който чаках няколко минути, за да завия на ляво на улица „Победа” имаше патрулка, която санкционираше неправилно спрял там. Да, там също е забранено, но улицата е достатъчно  голяма и нарушителят беше само един, за да пречи толкова много на движението, а в същото време на метри от там имаше поне пет неправилно спрели автомобила”, възмущава се наша читателка, която редовно преминава  през района. Тя е заснела и каква е ситуацията в участъка в продължение на три дни, на които изключително добре се вижда, че не става въпрос за изключение, а редовна практика.

Такива случаи показват, че понякога самите ние допринасяме за проблемите с трафика в града и затрудняваме движението на околните.

Ето и видео, на което се виждат не само нарушителите, но и абсурдната ситуация, в която и автомобилите, които идват от „Победа” също не могат да продължат, тъй като пътят пред тях е блокиран: