20-годишен младеж от София предизвика катастрофа около 20.05 ч. на пътя Ахтопол – Царево снощи. Поради загуба на контрол самостоятелно катастрофирал лек автомобил “Порше 911 Турбо”, със софийска регистрация, управляван от него, съобщиха от полицията. 

Поршето изскочило от напълно прав участък на пътя, загубило управление и се забило в паркираната извън платното кола, споделят родителите на момчето, чиято кола е ударена.

Напускайки пътното платно вдясно, Поршето се ударило в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил “Рено Меган Сценик”, със софийска регистрация, който след удара, се преобърнал на дясната си страна.

20-годишният софиянец с натъртвания и охлузни рани, е откаран в УМБАЛ - Бургас, прегледан и освободен за домашно лечение. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.

Бащата на едно от момчетата, който след секунди е щял да се качи в смазаното Рено, публикува гневен пост във Фейсбук. В него той коментира, че според него 20-годишният водач на Поршето е бил в нетрезво състояние.

„Жестокият удар е бил точно там, където е трябвало да седи синът ми. Благодаря ти Господи, че поне спаси момчето ми и приятелите с него“, допълва Росен Иванов.