13-годишен от пловдивското село Първенец бе установен от автопатрул на Първо РУ, да управлява мотопед "Ямаха- Енеос" без регистрационни табели. Проверката е извръшена на 13 май в населеното място. В присъствието на родителите си момчето е дало писмено обяснение за действията си в полицията. След доклад на дежурен прокурор е започната проверка.

Служителите на Пето РУ, пък са започнали бързо полицейско производство срещу 36-годишен пловдивчанин. При проверка на територията на село Ягодово, полицейски екип е установил, че мъжът управлява мотопед, който не е регистриран по надлежния ред, с което е извършил престъпление.

22-годишен криминално проявен водач от Садово, пък е спипан от униформените да управлява МПС в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка. Проверката била извършена на територията на село Кочево. Мъжът, който е осъждан бил с отнето свидетелство за управление. 

В ареста на Трето РУ за същото престъпление е задържан и 25-годишен мъж от Пловдив. При проверка на улица "Брезовско шосе", полицаи са установили, че лицето управлява лек автомобил БМВ в едногодишен срок от наказанието му по административен ред. Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата. 

В района на бензиностанция в село Труд, пък е задържан 43-годишен пловдивчанин, управлявал лек автомобил "Мицубиши Паджеро ", което не е регистрирано по надлежния ред.  

15-годишен  неправоспособен водач, пък е попаднал в полизрението на автопатрул на РУ Раковски. Проверката е извършена на 13 май, около 14 часа, при работа по безопасност на движението и пътен контрол на територията на село Борец. Момчето управлявало мотопед „Пияджо“, нерегистриран по надлежния ред. По случая  е образувано досъдебно производство.