Днес се навършват 13 години от атентата срещу базата "Индия" в иракския град Кербала, при който загинаха петима български военни. Повече от 20 човека бяха ранени при нападението с взривената кола-цистерна. В Карлово днес се състоя възпоменателна церемония в памет на войните, загинали по време на самоубийствения атентат на 27 декември 2003 година.

Оказва се, че в Афганистан живота си са загубили общо 13 военни за последните 13 години. 

„В тези минути на мълчалива равносметка трябва да кажем, че нашите герои направиха не малко, за да осигурят нормалния живот на хората в болниците, училищата, детските градини”, заяви бригаден генерал Пламен Йорданов.

Синът на Стоянка – Цветан Камов е един от военнослужещите, загубили живота си по време на мисия. Той с още двама колеги загиват в пътен инцидент 14 дни, след като заминават за Ирак. Какво разказа тя - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

„Болката е същата, но външно не го показваме. Няма минута, няма секунда, ние да не мислим за нашите деца”, сподели Стоянка.

Тя твърди, че синът й винаги е искал да служи на държавата си и твърди, че не е заминал заради парите.

„Цветан беше истински воин с мечти. Много се казва, че отиват за пари, но моето дете не отиде там за пари. Военната професия за него беше една мечта”, казва още майка му.

В Карлово бяха поднесени венци и цветя бяха пред паметника на загиналите в борбата против тероризма. Сред тях са и 13 души, загубили живота си при различни мисии в Афганистан.

TrafficNews.bg