Близките на Янко Борисов, който днес се изправи пред Пловдивския окръжен съд го защитават за действията му в нощта, в която при катастрофа уби двама и рани трима души, след което избяга. 

Прокурорът Георги Димитров емоционално разказа за ситуацията довела до жестоката трагедия. Според обвинението, в деня на инцидента Янко се връщал от сватба. Направил е опит за изпреварване, при което е закачил движещия се пред него „Фолксваген Голф“. Голфът се е завъртял около оста си , а след това се е превъртял няколко пъти по таван върху мерцедеса, в който пътувал турският гастърбайтер Хасан Тарладжан, съпругата му и сина им. При сблъсъка са загинали пътуващите в голфа Слави Коларски и Асен Беломорски. Тежко е ранена и жената на турчина , която е със 7 счупени ребра.

След сблъсъка Янко продължил без да спре , а след 200- 300 метра отбил и изоставил беемвето си. „Той го е заключил , което означава че се е притеснявал повече за собствеността си, а не за това че е оставил трупове след себе си“, възмути се прокурорът. Ето и реакцията на другите хора: 

„80 процента от ромите карат без книжки. В крайна сметка Янко затова се е изплашил и е напуснал местопроизшествието. А нече е искал да избяга!“ Това беше част от защитната теза на адвокат Славчо Николов, който е един от защитниците на 35-годишният Янко Борисов. Мъжът е обвинен, че е причинил тежката катастрофа на Кемера в събота, в която загинаха двама мъже от София. Той се яви с цели трима адвокати в съда начело с „тежката артилерия“ Димитър Будаков.

Какво още стана ясно в съдебната зала - ВИЖТЕ ТУК