Двамата пострадали мъж и жена при инцидента в Цар-Симеоновата градина са настанени в УМБАЛ „Свети Георги”, научи TrafficNews.bg Състоянието на жената е по-тежко. Тя е с охлузвания и рани по главата и тялото.

„Как може да се даде за ремонт 9 милиона лева на градината и да оставят опасните клони”, попита пловдивчанка, която се възмущаваше от случилото се. От община Пловдив коментираха за TrafficNews.bg, че са затруднени в санитарната сеч заради еколозите, които им пречили да я извършат. Разказът на очевидци и кадри от мястото – вижте във видеото.

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Както съобщихме първи, мъж и жена на около 55 години са седели на пейка в градината, когато върху тях се стоварва огромен клон на вековен чинар. От удара, жената е била затисната. Тя е с тежка рана на главата, а мъжът с рани по тялото. Екипи на Бърза помощ откараха пострадалите в болница. От клона е счупена пейката, на която са седели двамата пострадали и стълб с улична лампа. Повече от час след инцидента районът не беше отцепен, а по-малки клони продължаваха да падат на алеята, по която се движеха пешеходци. 

TrafficNews.bg