Голяма част от улиците в квартал Беломорски нямат дори асфалт, сигнализира читател на TNS.bg.  Хората стигат до домовете си по черни пътища и ежедневно газят в кал и тиня. Налага се сами да си купуват чакъл, който насипват, за да могат да преминават с автомобилите си. Това обаче не е никак евтино и със сигурност не е тяхно задължение.

„Постоянно ни въртят по институциите - от Общината ни пращат в Агенция Пътна инфаструктура, оттам пак ни връщат в Общината и така до безкрай, а проблемът си стои така от години. Ние също плащаме данъци, а в замяна на това газим в кал. Колите ни се разбиват и ги ремонтираме всяка седмица”, възмущава се жител на квартала.

От ТNS.bg се свързахме и с кмета на район „Южен” Борислав Инчев, който коментира проблема. Той заяви, че след като новият бюджет на Община Пловдив вчера беше приет, в него са заделени пари и за квартал Беломорски. Две от основните улици в квартала ще бъдат ремонтирани – „Родопска” и „Беломорска”. Инвестициите ще се насочат и към тротоарите и осветлението. 

След като се заехме с проверка на проблема, от администрацията съобщиха, че движението по двете платна на улица „Беломорски“ в район „Южен“ ще бъде спряно. От 2 февруари до 2 март там ще се извършват строително-монтажни дейности, а маршрутът на автобусна линия № 7 ще бъде променен.

Още новини четете ТУК

TNS.bg