6 години подготовка. Осем часа без храна и вода. И една сбъдната мечта. Фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова вече е на крачка от това да се озове на страниците на рекордите на Гинес. Тя постигна върхово постижение за най-много вдигнати коси за 8 часа. За това време тя направи цели 330 прически пред очите на журито. Камери на рекордите на Гинес снимаха събитието от 3 различни ъгъла, за да докажат успеха на пазарджиклийката.

Прическа номер 304 Ваня Николова направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристияно - собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти "Кристиян оф Рома", която подкрепи опита на фризьорката за рекорд.

Още вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Момичета и жени доброволки чакаха своя ред за прическа с надежда да помогнат на Ваня да влезе в историята. Сред тях бяха и ученички от Икономическия техникум в Пазарджик, чиито коси бяха оформени в кок. След 8 часа без храна и вода, Ваня постигна дългоочаквания успех – тя направи 330 прически за 480 минути или средно е отделила по минута и 30 на прическа. Сега Ваня и екипът й очакват официалното признаване на рекорда от Гинес.

TrafficNews.bg