Три класни стаи, учителска стая и директорски кабинет са изпепелени до основи в училището за умствено изостанали в Пловдив „Стефан Караджа”. Това потвърди пред TrafficNews.bg началникът на Регионалния инспекторат по образование – Иванка Киркова.

Сигналът е подаден по-късно в пожарната, затова и щетите са толкова големи.

„Нямало е опасност от взрив, имало е бутилки с газ, но в другата част на учебното заведение, нека не се правят сензации”, призова пред TrafficNews.bg началникът на пожарната в Пловдив комисар Димчев.

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Още вижте във видеото.

Както съобщихме първи, пожарът е пламнал тази сутрин в учебното заведение "Стефан Караджа", където се обучават умствено изостанали деца. Огънят е тръгнал от покрива и се е разпространил надолу по цялата сграда. В учебното заведение се е носил огромен черен облак дим.

Сигналът е подаден от хора от съседните блокове. На място са пристигнали 4 пожарни автомобила, а полиция е блокирала движението по ул. "Димитър Талев". Няма данни за жертви и пострадали. Инцидентът се случва на прага на учебната година и засега не е ясно къде ще бъдат насочени възпитаниците, тъй като това е единственото подобно учебно заведение в района.

TrafficNews.bg