Прокуратурата в Плевен обяви, че вече е получила материалите по скандалния случай с братята Горан Станев и Станьо Маринов от Долни Дъбник, които в раследване на Trafficnews.bg бяха разкрити как карат коли, макар според ТЕЛК да са слепи със 100% чужда помощ.

Говорителят на Районната прокуратура в Плевен Добринка Матеева обяви, че са изискали цялата медицинска документация от ТЕЛК за двамата, справка от НОИ за отпуснатите им добавки и помощи. Към момента са разпитани, но само в качеството им на свидетели. 

"Те имат документи, че от детска възраст са с поставена диагноза за наличие на наследствена обремененост, свързана с проблеми със зрението", посочи Матеева.

По думите й до края на седмицата се очаква заключение на експертите, които да установяват дали двамата братя имат нарушения на зрението и до каква степен, какво е нивото на тяхната трудоспособност.

В петък миналата седмица екип на Trafficnews.bg засне освидетелстването им. Горан Станев и Станьо Маринов влязоха в Плевенската полиция, непридружавани и зрящи, а си тръгнаха от там незрящи, подкрепяни от хора. В полицията лекарите изследваха братята с… капчи за очи. Вижте го в видеото на ТРАФИК ТВ:

Прокурор Матеева каза още, че от полицията категорично е установено, че братята карат автомобили без книжки и имат съставени актове за това. Даже Горан Станев има две присъди за шофиране без книжка.

"Очаквам експертизата да даде отговор на въпроса дали лицата са със 100-процентова нетрудоспособност и дали се нуждаят от чужда помощ, след като карат автомобили", коментира Матеева.

Тя поясни, че разследват т. нар. документна измама, за създаване на документи с невярно съдържание, които са дали възможност на двамата да получат неправомерно пари.

Припомняме ви, че досъдебното производство срещу Горан и Станьо бе образувано още във вторник миналата седмица. По скандалния случай, който бе разкрит след разследване на Trafficnews.bg, работят от спецпрокуратурата, а и от отдел Икономическа полиция към Главна дирекция "Национална полиция".

Разследване на TrafficNews: Те са слепци (100%), но карат коли. ТЕЛК далаверите! ВИДЕОБратя от Долни Дъбник живеят по царски с пари от измамите на мама