Когато е само 20 години цигуларката Мидори вече не е определена за млад талант, а за гений. Свири с най- големите оркестри в света и е един от най- добрите майстори на цигулката днес. Тя не само свири божествено, но държи и да предаде уменията си на други млади таланти.

Виртуозната цигуларка Мидори Гото идва в Пловдив и в неделя от 19 часа тя ще свири в Концертна зала.  Дамата, която пълни залите в Ню Йорк, Лондон, Париж и Берлин, прави благотворителен концерт, като всички приходи от продажбата на билети ще бъдат дарени на млади български цигулари.

Цигуларката, която развива мащабна благотворителна дейност в цял свят, ще учреди и стипендия „Мидори” в рамките на Общество Nota Bene.  Ученикът, който ще получи тази стипендия, ще бъде избран лично от нея.

Мидори ще остане в България 4 дни, като на 22- ри и 23 –ти  май  тя ще даде открити уроци на единадесет талантливи цигулари в зала „Съединение”. 

Пред пловдивската публика цигуларката ще изпълни  сонати за соло цигулка в сол минор и до мажор; партита за соло цигулка в ре минор на Йохан Себастиян Бах. Каузата на Мидори ще бъде представена пред пловдивската публика от д-р Неделя Щонова, която е сред най- отдадените й почитатели. Цената на билетите е символична – 15 лева. Тя е такава по настояване на самата Мидори, която иска да даде възможност на всеки да се докосне до вдъхновяващото послание на класическата музика.  Голяма част от билетите са разпродадени, но в залата все още има свободни места.

Броени дни преди концерта Мидори, която е изключително пестелива в публичните си прояви, даде специално интервю на д-р Неделя Щонова, в което споделя как се е влюбила в звука на цигулката, своята философия за значението на музиката и защо е решила да посвети част от времето си на българските музиканти. "България е много специална за мен и ще свиря с уволствие пред българска публика , защото един мой прекрасен ученик Мони Симеонов е от Пловдив", казва Мидори. 

Гледайте цялото интервю на д-р Неделя Щонова тук: