28-годишният мъж, който бе хванат от униформените при опит да нахлуе в къща в Перущица, е жител на местната ромска махала. Това разказаха пред Trafficnews.bg жители на града. По думите им младежът е стар познайник на полицията с множество криминални регистрации. 

Припомняме, че неуспешният опит за взломна кражба бе извършен около 2:00 часа нощес. От МВР съобщават, че мъжът е успял да проникне противозаконно в имота с намерение кражба. Бързата реакция от страна на съседите обаче осуетила намеренията му, разказват перущинци. 

Местните застанали нащрек, когато едно от съседските кучета вдигнало тревога. Така крадецът попаднал в полезрението на полицай, който живеел в близост до взломения имот. Мъжът подал сигнал в РУ-Стамболийски и наблюдавал къщата в продължение на половин час. В момента, в който крадецът се измъквал от имота, униформените пресекли пътя му и го спипали намясто в двора. 

Към този момент обитателите на къщата отсъствали, съобщават още очевидците. Те описват полицая, осуетил опита за кражба, като добър и изключително съобразителен. 

Намираща се в съседство камера за видеонаблюдение е успяла да запечата неосъществената взломна кражба. Наши читатели ни предоставиха кадрите, на които се вижда и пристъпващият тихомълком извършител. 

Вижте подробности във ВИДЕОТО: