„Тежко остава състоянието на 10-годишното момче от Раковски, което в понеделник беше пометено от бетоновоз”, съобщиха за TrafficNews.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

То е настанено в детското спешно отделение с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Сигналът за тежката катастрофа, при която детето с велосипед е ударено на главен път, е получен на телефон 112.

Към мястото тръгват линейка и екип на полицията. Данните сочат, че инцидентите с деца стават и заради неправилно подбрано място за игра. Още информация за катастрофата и какви съвети дават от КАТ-Пловдив на водачи и родители – вижте във видеото от началника на „Пътна полиция”-Пловдив Радослав Начев.

Припомняме, че близо 4 месеца - на 14 април в Панагюрище беше прегазен 6-годишно момче. Малко по-късно шофьорът-убиец Цветан Пъков получи 4 години затвор. Пред съда той се призна за виновен за това, че движейки се с превишена скорост, е блъснал с автомобила си 6-годишния Петьо Гевечанов, който в този момент е пресичал с колелото си един от главните булеварди на Панагюрище и с това непредумишлено е убил детето на място.

Обвинението поиска максималните 6 години затвор, но след самопризнанията присъдата беше намалена и той получи 4 години лишаване от свобода. 

TrafficNews.bg