Хората от района наричат този булевард „Никола Вапцаров” рали писта, защото е прав и на него традиционно шофьори развиват голяма скорост.

„Карат бързо, минават на червено, така е всеки ден”, разказва пред TNS.bg пловдивчанинът Наско Бобчев, който от дълги години живее в района.

Коментарът му идва, след като снощи такси с бясна скорост помете две коли на главния булевард и предизвика тежка катастрофа. По чудо жертви и пострадали няма.

Около полунощ таксиметровият автомобил се движел по булевард „Никола Вапцаров” в посока старческия дом, засича друга кола и удря трета. От сблъсъка един от автомобили се е ударил в дърво. По чудо при инцидента няма пострадали, но материалните щети са значителни.

На същия булевард през месец септември миналата година Милан Дивеков помете и уби на място пресичащия пешеходна пътека Димитър Димитров.

„Трябва по един радар и всеки ден да ги глобяват, ама да им взимат парите на момента”, призовава друг мъж от квартала.
Няколко месеца по-рано такси се заби в метален стълб, а шофьорът загина, след като повече от половин час лекари се опитваха да го спасят. Другите кръстовища на същия булевард също имат богата черна хроника на пътни инциденти с жертви, ранени и материални щети.

Какво разказват хората – вижте във видеото:

TNS.bg