Три автомобила изгоряха до основи, а други две са с по-леки щети, след голям пожар, избухнал на паркинг на бул. "Александър Стамболийски" 75 днес около 3 часа сутринта. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и пожарната. След приключване на гасителните действия е установено, че огънят е засегнал пет леки автомобила – два от марката “Пежо”, “Фолксваген”, “Опел” и “Мазда”. Образувано е досъдебно производство и се разследват причините за избухване на пожара. 

"Прибрах се снощи около 12 часа и си легнах. След няколко часа ме събудиха комшиите и казаха, че колата ми гори. Веднага слязох долу и успях да я преместя" разказа собственикът на опела, докато изтъргваше остатъка от разтеклия се пласмасов мигач. Повредена е и задната му броня. Той обаче е извадил късмет, тъй като останалите три автомобила - пежо, поло и пикап са опожарени до основи. 

Според собственика на опела , причината за пожара може да е липсата на паркоместа в района. Въпреки, че блокът е в края на града, паркомекстата и там не достигат. Често избухвали скандали, след като някой от съседите, прибирайки се от работата , установявал , че непознат е спрял на мястото, на което той паркирал последните 10 години. 

TrafficNews.bg