Ботев ще играе на стадион „Христо Ботев“ през 2020 година, заяви собственикът на клуба Георги Самуилов на специална пресконференция. Той не пожела да конкретизира кога точно ще започне строежа, тъй като все още тече техническо обследване, но каза, че по предварителни разчети в съоръжението ще бъдат вложени около 20-25 милиона лева. Финансирането ще осигурим ние – моята фирма, никой няма да ни помогне, каза още Самуилов и призова феновете и пловдивската общественост към обединение и подкрепа. Босът на Ботев добави, че среща такава от кмета на града Иван Тотев относно дострояването на стадиона. За него това е много важен проект и мога да ви уверя, че Ботев ще разполага с един от най-модерните стадиони, каза Самуилов.

Самуилов също така заяви, че дълговете на Ботев са стопени от 12 милиона до 360 000 лева стари задължения към НАП. Той уточни, че бюджетът на представителния тим е съвсем отделен и няма да бъде повлиян от строежа на стадиона. Самуилов допълни, че няма да се строи поетапно и на парче, а през 2020 Колежа ще придобие съвсем завършен вид. На пресконференцията бе представен и новият спортен директор на клуба Адалберт Зафиров, чиято основан задача ще бъде връзката между школата и представителния тим. Ще налагаме юноши на клуба при мъжете, но това ще е в разумни граници, каза Зафиров.

В последните срещи отборът се води много добре, печелим, което също е много добре, заяви задоволството си Самуилов на въпрос дали подкрепя старши треньора Николай Киров. Той допълни, че решението за привличането на Адалберт Зафиров не е съгласувано с Киров. Смяната на треньора изобщо не стои на дневен ред, изобщо не е обсъждано подобно нещо, допълни Зафиров.