Автомобилът, с който вчера двама дрифтъри се забиха в мантинела в ЖР "Тракия" е собственост на пловдивския пожарникар Петър Иванов, научи TrafficNews.bg. Служителят бе зад волана на пожарният автомобил, който през лятото катастрофирла край Куклен, а при инцидента загина друг пожарникар. Самият Иванов обаче няма вина за вчерашния случай. 

Мъжът бил оставил БВМ-то си в сервиз за ремонт и заминал на лечение в базата на МВР в Хисар. Двама мъже взели колата от сервиза и излезли, за да "въртят гуми".

За инцидента ви информирахме вчера, когато на кръстовище в пловдивския квартал мъжете са били забелязани да дрифтират с мощния автомобил. Те не са успели да овладеят волана и са се забили в дърво на тротоара.  

Колата се е движела от бирария  "Йегерхоф", направила е ляв завой в посока кметството,  след това шофьорът е решил да прави дрифт и се забил в дърво на разделителната ивица на булеварда, като буквално го изкоренява. Колата се е завъртяла на повече от 180 градуса.

“Били са надрусани и след инцидента са избягали и двамата... Говорих си с хора от строежа и те поне така разказаха”, коментира Иван Попов - свидетел на инцидента, пред наш репортер.

Не е ясно какво е провокирало нездравия интерес към дрифтиране с чужд клиентски автомобил, но резултатът е плачевен - смачкана кола, изкоренено дърво и бягане от местопроизшествието. Полицаите, поели случая, вече са идентифицирали двамата мъже, отговорни за катастрофата. Води се досъдебно производство. 

Дрифтъри се забиха в дърво в Пловдив! Зарязаха БМВ-то и избягаха СНИМКИ+ВИДЕОШофьорът и спътникът му са били надрусани, твърдят свидетели на инцидента

Предстои да стане ясно дали мъжете да употребили упойващи средства и как е допуснато да подкарат извън сервиза автомобил на клиент. 

Какво коментира по случая директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: