"Аз не съм терорист, радикалист, фундаменталист. Ето тука съм и не съм опасен ". Това заяви соченият за тартор на групата, която проповядва радикален ислям – Ахмед Муса Ахмед. Той излезе на свобода, след като Окръжният съд в Пазарджик го освободи срещу паричната гаранция от 7500 лева.

Парите за нея са събрани от сподвижници на имама в джамията " Абу Бекир" в ромския квартал " Изток" на Пазарджик. Там го посрещнаха като герой, след като беше освободен. 

"Всичко е една мръсна политика. Политика на САЩ, Франция, Русия и Израел", обясни Ахмед Муса. Той нарече процеса срещу него и останалите имами инсинуация. "Ако има присъди, те ще са несправедливи", каза още Муса.

Ахмед Муса Ахмед беше арестуван при шумна акция преди три години, когато жандармеристи започнаха обиски на адреси и на мюсюлманския храм в ромската махала на Пазарджик. Днес белезниците на Муса Ахмед бяха свалени още в съдебната зала.

Ахмед Муса Ахмед все още е подсъдим по делото за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация ”Ислямска държава“. Най-щастливи от излизането му на свобода, бяха неговите близки.

Нито адвокатът на Муса Ахмед, нито прокуратурата обжалваха освобождаването на му от ареста.

Делото, по което е подсъдим обаче продължава с гледането на видеозаписи на обвиняемите, записани със СРС-та.