Днес Пловдив се превърна в капан за автомобилите. Затварянето на бул. "Цар Борис III Обединител" се оказа досущ запушване на аортата на сърцето на града под тепетата. Бетонни късове и знаци пренасочваха движението по малките улици на града, а резултатът от това беше крака, уморени от държане на съединител и оркестър от клаксони.  

Блокада в центъра на Пловдив! Образуват се зверски тапи СНИМКИПридвижването с автомобил по някои от централните улици е невъзможно

Пловдивчани прекараха огромно време в задръствания. Някои бяха изненадани от затварянето на централното трасе, други бяха подготвени, ала всички заключиха единодушно, че организацията е ужасна. Предвид едновременния блокаж на участъка от бившата Патологична до Тунела и на "Гладстон", едва ли има кой знае каква алтернатива за движение в града, но пък това не беше успокоителна новина за изнервените шофьори. 

Пешеходците също негодуваха, а тези, решили да използват градския транспорт, често опираха до услугите на таксита. Софиянец в задръстването сподели, че дори в столицата не е попадал на подобен трафик и то не без основание - курсът от Панаира до Метро костваше на шофьорите около час. 

Въпреки всичко гражданите споделиха, че виждат смисъл в откриващото събитие за Пловдив Европейска столица на културата и че мястото на сцената не е лошо, но според тях е трябвало да се обмисли повече как трафикът да бъде регулиран. 

Вижте още мнения на пловдивчани в следващото видео на TrafficNews.bg