Огромни тапи от автомобили се образуват в центъра на Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. Огромни колони има на улиците „Цанко Дюстабанов“ и „Авксентий Велешки“, където в момента в пренасочен целия трафик.

„Никога не съм виждала подобно задръстване тук, колите едва се движат“, възмущава се пловдивчанка.

Огромна тапа има и на булевард „6 септември“.  

Същата е картинката и на булевард „Христо Ботев“.

„Движението в центъра е напълно парализирано. 45 минути се придвижвам от Панаира до Тракия“, възмущава се шофьор.

На всяко кръстовище, което е част от отклонените маршрути има полицаи, които следят движението.

Както съобщихме, причината за задръстванията е подготовката за откриващото събитие на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Поради тази причина е въведена и  временната организация на движение.

Официалното откриване с грандиозен спектакъл е на 12 януари 2019 година (събота), но тъй като е необходимо технологично време за изграждането, а след това и за демонтажа на огромната уникална сцена, от днес до 17 януари за движение на пътни превозни средства се затварят двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела.

Затварянето на булеварда от северната страна на Тунела ще бъде само от ул. „Железарска“, като достъпът на автомобилите до квартал „Капана“, Стария град, както и по ул. „Отец Паисий“ няма да бъде ограничаван.

Излизащите моторни превозни средства от ул. „Патриарх Евтимий“ ще могат да се движат направо към ул. „Света гора“ и наляво по източното платно по бул. „Цар Борис III Обединител” в посока север – кръстовището с бул. „Шести септември“.

Кръстовището на бул. „Цар Борис III Обединител” с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ ще се затвори в посока север към Тунела. Циклограмата на светофарната уредба там ще бъде променена, тъй като кръстовището ще работи само в три направления.

Кръстовището ул. „Капитан Райчо“ – ул. „Леонардо да Винчи“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери, като ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно ще бъде двупосочна – със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.

Какви са промените в маршрута на градския транспорт в Пловдив вижте тук:

Пловдив под блокада от днес! Издигат сцената за ЕСКЕто как се променят маршрутите на автобусите