В Пловдив днес се проведе петото издание на конкурса $Народните будители и аз$. Състезанието е финално и в него участват ученици от пети и шести клас и от десети и единадесети, които ще изпробват знанията си по история. За пета поредна година ученици от Пловдивска и Пазарджишка област защитават знанията си по история, предаде репортер на TrafficNews.bg

Основната цел на състезанието е да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в историята на нашата държава.

На днешния финал взеха участие ученици от 6-ти клас и от 11-ти.

Паралелките, класирани като победители и заели призови места, получиха голямата награда на състезанието – двудневни и еднодневни екскурзии до място с историческо значение в България. На първо място се класираха учениците от Математическата гимназия в Пловдив, второ заеха от ОУ Райна Княгиня, а трето възпитаниците на основно училище Васил Левски.

Сред големите на първо място са учениците от отбор „Успех” на Езикова гимназия „Иван Вазов”, а на второ останаха възпитаниците от образцова математическа гимназия „акад. Кирил Попов”.
През миналата година участие в проекта са взели над 20 хиляди ученици.

TrafficNews.bg