„Признавам фактите, но не и вина”, отново заяви в съда Катя Лерца по време на делото за убийството на полицая Делян Палазов на бул. „Санкт Петербург”. Днес се очаква Пловдивският окръжен съд  да произнесе присъдата си срещу жената, която през май миналата година прегази с висока скорост и уби 36-годишния полицай.

На предишното заседания адвокатът на Лерца отново изтъкна тезата за фактите и вината, което звучи повече от нелепо. Този път до нея е адвокат Марин Марковски, който поема много от тежките криминални случаи в България. По-късно обаче бизнес дамата заяви, че съжалява за случилото се и изтъкна, че е майка на две деца.

Свидетелка каза пред съдиите, че Лерца е изключително отговорна майка, която сама отглежда децата си. Не пиела, не бил агресивна, имала обаче проблеми с личния си живот и две неуспешни връзки.

По време на предишното дело стана ясно, че Лерца е блъснала пловдивския полицай с 99 км/ч край парк Лаута. За престъплението си тя може да получи между 5 и 15 години затвор.  Това обаче едва ли ще се случи, тъй като според НПК случаите, когато подсъдимият признае вината си и делото се води по съкратената процедура наказанието автоматично се намалява с 1/3. Въпросът е дали тълкуванието „Признавам фактите, но не и вина” ще се приеме от магистратите като самопризнание за престъплението.

Подробности - във видеото на ТРАФИК ТВ: