Евродепутатът Ангел Джамбазки подкрепи решението на Валери Симеонов да се оттегли от поста на вицепремиер. Коментарът той направи в Пловдив, където присъства на среща на Съюза на международните превозвачи. Той не е сигурен дали ще се стигне до излъчването на нов вицепремиер от квотата на Обединени патриоти и изрази мнение, че се правят опити протестите да се политизират.

Още от коментара му – във видеото на ТРАФИК ТВ:

Протестът успя: Валери Симеонов подаде оставка!*Това се е случило тази вечер

Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" ще трябва да даде своето предложение за нов вицепремиер в следващите дни. След това номинацията ще бъде съгласувана с ГЕРБ на коалиционен съвет. Конкретни имена за нов вицепремиер засега не са обсъждани. Според ГЕРБ оставката на вицепремиера не застрашава управлението. Напротив – смятат, че ще успокои обстановката. Волен Сидеров обаче е скептичен, че напрежението на улицата ще спадне.

Той нарече оставката закъсняла. На подобно мнение са и от опозицията. Според Корнелия Нинова тази оставка няма да промени нищо, защото протестите вече са с други искания. Валери Симеонов ще се върне като депутат и ще предизвика разместване в групата на "Обединени патриоти". Представителите на "Атака" ще намалеят на 7, тези на НФСБ ще се увеличат на 9, а ВМРО ще останат 11. Остава отворен и въпросът дали Симеонов няма да поиска да детронира Сидеров като шеф на групата на патриотите.