Областният управител Здравко Димитров и шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков направиха инспекция на бункерите, които се намират в парка от 16 дка зад хотел „Санкт Петербург”. Спецполицаите разбиха вратите на бункерите, като направиха обход на съоръжението.

Оказа се, старите бомбоубежища не са вписани по никакъв начин в ПУП-а на парцела, както и в самия нотариален акт. Бункерите не фигурират и в активите на министерствата или областна управа.

Областният управител заяви, че е питал и директора на историческия музей под тепетата Стефан Шивачев, който е обяснил, че вероятно бункерите са свързани с 9 пехотен полк, който е бил позициониран .

„Тук обаче има тухли, което говори, че е правено по-скоро. Ще поискаме от собственика съоръжението  да се премахне, тъй като е опасно.  Никой в България не е над закона”, каза Здравко Димитров.  Той каза още, че няма кой да позволи собственика на имота да го застрои. 

Според хората в района, ако бункерите се премахнат, собственикът на имота ще има възможност да застрои парцела. След консултация между него и районният кмет  Ральо Ралев се разбраха към момента съоръжението да бъде обезопасено. В момента мястото е свърталище на наркомани и бездомници.

Очаквайте подробности!  

Тотев: В парка зад "Санкт Петербург" няма да се строи, няма да се прави и паркинг - ще преговаряме ВИДЕОВ сряда собственикът на парцела ще входира предложения за съдбата му