Сред ранените при инцидентът край Анево е и преводачът от ВМЗ-Сопот Иван Танков. Днес в апартамента му в Карлово нямаше никой, а съседът на Иван – Атанас Ненков е бивш служител на МВР. Той има версия за инцидента, тъй като познава работата на полигона и работата с взривни вещества. Разказва и за схемата за търговията с оръжия. 

По-рано през деня в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив пристигна представител на Американското консулство, за да се срещне пострадалите при взрива на полигона край Анево американски граждани. Вицеконсулът Джулия Дилар отказа да коментира пред медиите, както състоянието на пострадалите, така и какви действия ще се предприемат от страна на Съединените щати.

Вторият пострадал – американецът с канадски произход е бил опериран в Клиниката по ортопедия. Раните на двамата българи, които също бяха ранени при инцидента са обработени. Единият от тях е претърпял операция заради прекъсната артерия на единия крак. Сред ранените е преводачът от ВМЗ-Сопот Иван Танков. Днес в апартамента му в Карлово нямаше никой.  

TrafficNews.bg