Над 200 деца, момчета и кадети участват в третия традиционен коледен турнир по свободна бора за купата на „ТРАФИК СЕКЮРИТИ” в Пловдив. Състезанието се провежда на два тепиха, а съдиите са от Българската федерация по борба. То беше открито от заместнки-кмета по спорт и младежки дейности на Община Пловдив Георги Титюков.

Един от състезателите е европейският вицешампион Джемал Али. В състезанието участие взима и миналогодишният победител на турнира Ахмед Рамадан-Мечо. 

„Тренираме яко, всеки турнир е опит и го чакаме от дълго време, аз участвам за трета поредна година”, заяви Ахмед Рамадан.
Турнирът започна тази сутрин в новата спортна зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Турнирът е легитимен и е включен в календара на БФБ.

Най-добрите млади таланти ще бъдат отличени с медали и купи.

Турнирът се провежда за трета поредна година и е подкрепен от охранителна компания „ТРАФИК СЕКЮРИТИ” и спортен клуб „Тракиец”. Нито една институция не финансира състезанието, въпреки че това е единствения по рода си турнир по борба, който се провежда в Пловдив. В него участниците са освободени от такси. За тях е осигурена безплатна храна и награди, а за посетителите има осигурен безплатен вход и паркинг. Финалите ще бъдат към 16 часа в събота.

„Желанието ни е догодина турнирът да се превърне в международен”, заяви един от организаторите Данаил Димитров от спортен клуб „Тракиец”-Пловдив.

Турнирът се провежда при изключителен интерес и всяка година броят на участниците се увеличава, съобщиха организаторите.

Има осигурен и сериозен награден фонд, купи и медали.

TNS.bg