40 жители на пловдивския район „Южен” са дадени на частни съдебни изпълнители заради това, че не плащат задълженията си към районното кметство. Проблемът – таксите за металните гаражи, които някои пловдивчани решават, че могат и да не плащат. Оказва се обаче, че това не е така.

„Призовавам - нека всеки ползвател на гараж си плаща и да не се успокоява с политиката, която е обявила Община Пловдив за премахване на гаражите, за да си казват „Няма да плащаме”. Парите ще бъдат търсени”, заяви кметът на „Южен” Борислав Инчев. Той обясни, че понякога парите, които ЧСИ-тата взимат, са повече от това, което пловдивчани имат като задължение.

Сумите, които трябва да бъдат събрани от нередовните платци, са няколко десетки хиляди лева. Най-голямото задължение към момента е на стойност 1100 лева. Длъжникът не е плащал вече 40 месеца. Миналата година са били събрани общо 55 хиляди лева от подобни просрочени задължения.

Алтернатива за хората има – в „Южен” има пет паркинга, на които могат да се отдават места под наем. Инчев посочи, че съвсем скоро на жителите на района ще бъдат предложени още 3-4 места, на които те да могат да паркират срещу наем.

По-рано днес районният кмет посочи и че администрацията вече изпраща писма на собствениците на гаражи, призовавайки ги да ги премахнат, спрямо новата политика на Община Пловдив за смяната им с паркинги.

Вижте какво още заяви районният кмет във ВИДЕОТО: