Бившият заместник-главен директор на ВМЗ-Сопот – Божидар Бабунов също коментира взрива край Анево. Според него, боеприпасите, които са тествани на полигона са били произведени преди 30 години. Частна софийска фирма ги е закупила от Министерството на отбраната и е искала да ги продаде на много ниска цена на американска компания. Какво се е случило в момента на взрива обаче. Предположението – във видеото.

Всичко по темата - ТУК

Двамата американски граждани, които пострадаха при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево и бяха приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, са транспортирани в чужбина. Лекарите успяха да ги стабилизират и те вече се намират в американска военна клиника в Германия. Състоянието на двамата български граждани, пострадали при същия инцидент, също е стабилно.

В момента, 29-годишният пациент, приет с множество рани на двете ръце и раменете, се лекува във Втора хирургична клиника. 25-годишният българин бе опериран в почивните дни от екип съдови хирурзи по повод прекъсната артерия на единия крак. В същото време продължава разследването на инцидента. Според бившия заместник-главен директор на ВМЗ-Сопот не са спазени изискванията за безопасност на полигона в Анево.

TrafficNews.bg