Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в известния с ромските палати квартал "Калтинец" на Горна Оряховица.

Акцията на Специализираната прокуратура е заради образувани няколко досъдебни производства срещу телефонни измамници за пране на пари. Затова и разследващите правят оценка на имотното състояние на поне 15 собственици на луксозни къщи, научи TrafficNews.

Очаква се сред тях да бъде Кольо Мишинито, за когото се твърди, че  докато излежава присъда за телефонни измами в затвора е измислил схемата "полицейска акция". 

Номерът се смята за един от най-успешните през последните няколко години. Възрастните хора смятат, че съдействат на полицията и дават всичките си спестявания.

По информация на TrafficNews всички собственици на атакуваните имоти са криминално проявени и са разследвани за телефонни измами. До скоро те са мамили жертвите си от Румъния, но от няколко седмици там са спрени свободните продажби на сим карти, което затруднява дейността на мошениците.

Досега те въртяха телефони от предварително наети хотели в Румъния, а у нас "мулета" прибираха парите от жертвите, които падаха в капана на измамниците.

Входовете и изходите на "Калтинец" са напълно блокирани от служителите на реда, докато трае акцията.

Наскоро подобна операция се проведе и в село Ветово, считано за меката на телефонната мафия у нас.

 

Жандармерия и полиция нахлуха в палата на ромския Митьо ОчитеПроверяват имотите на 10 тартори на ало мафията от Ветово