Нова гръмотевична буря се изви над Пловдив преди минути, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Заваля нов дъжд, а пожарната все още не се е справила със стотиците сигнали за наводнени имоти и улици, както и с падналите дървета над автомобили, за които съобщихме по-рано. 

Двама убити и един тежко ранен. Това е равносметката от мощната буря, която удари Пловдив и региона в късния следобед. Токов удар уби на място работник в автосервиз, а мълния порази къща в село Костиево. Скъсани тролейбусни жици пък раниха тежко младеж на един от главните булеварди в Пловдив. Улиците се превърнаха в реки, а десетки автомобили попаднаха във водния капан. 

Всички новини и ВИДЕА от бурята - вижте ТУК

Вижте и любителски кадри, които показват плъзнали жаби в Пловдив, извираща вода в сграда и потопът в по-малките улици.  

55 литра на квадратен метър са се изсипали над Пловдив за по-малко от 30 минути. Това предизвика и потопа по улиците на града. Закъсали автомобили, паднали дървета и стотици наводнени къщи и подлези.

Това е равносметката от мощната буря в Пловдив. 4 часа по-късно пожарната продължава да се отзовава на сигнали за наводнени имоти. В разчистването на щетите от мощната буря се включиха и доброволци. Екипи отстраняват падналите дървета и клони. Отпушват се и шахтите. Възстановяват се и спрелите светофарни уредби.

TrafficNews.bg