Качествената храна и оригиналните напитки са задължително, но недостатъчно условие за пълната наслада от посещението на което и да е заведение. За истинско преживяване са необходими също предразполагаща атмосфера и впечатляваща гледка. Кои са  пловдивските заведения, които предлагат най- романтични изгледи? 
 
Бирария Рахат Тепе притежава една от най-хубавите тераси в Пловдив. Кацнало на върха на Небет тепе, заведението предоставя зашеметяваща панорама към източната част на града. Комбинацията от богат избор на бира и хладен полъх в летните жеги прави мястото отличен избор за вечеря. През зимата пък залата осигурява уют и спокойствие над заснежения хълм.
 
 
Whiskey bar and library, който се намира на последния етаж на хотел Империал, беше домакин на първия Уиски Фест в Пловдив. Изборът му за такъв далеч не е случаен - заведението разполага с повече от 200 вида уиски, включително някои редки малцове и бутилки от лимитирани серии. А панорамата към града, камината и креслата Честърфийлд допринасят за цялостното преживяване на дегустацията.
 
 
 
Morado Bar&Dinner е сред любимите на пловдивчани барове. Не само заради модерната музика, дългия списък с коктейли и съвременния интериор, но и заради втория му етаж, който предоставя най-добрия изглед към Пеещите фонтани и Цар-Симеоновата градина. Насипаният по терасата пясък над басейна на фонтаните има за цел да създаде усещане за бар край плажа. Е, не е съвсем като на море, но пък стават идеални селфита. 
 
 
Ресторант Амбасадор  е предпочитан избор за сватбени тържества. Разположен е на панорамния етаж на хотел Тримонциум и гледката от него е впечатляваща.  А ако предпочитате да прекарате вечерта просто на едно питие, можете да се възползвате от панорамния бар на последния етаж на хотела. 
 
 
Ресторант Виктория в мол Марково тепе има обширен салон с просторна и светла тераса. „Винтидж“ дизайнът,  поднесен по модерен начин, допринася за приятната атмосфера, в която можете да се насладите на класическа пица на пещ, прясна паста, различни видове риби, меса, колбаси и сирена, суши меню и богата винена селекция.
 
 
 
Малката Марица смени няколко имена преди да се върне към популярното сред пловдивчани име от 80-те години. Ресторантът се намира на брега на Марица, в северния край на моста на Панаира. През годините там се смениха различни собственици и кухни. В момента гостите на заведението се наслаждават на красически ястия и релаксиращата гледка на бавната река. 
 
 
Джъмп е от същата страна на реката, километър в западна посока. Не един и двама пловдивчани са водили там любимите си, за да се насладят на романтичната гледка. Малките островчета сред реката, ятата гларуси, а не рядко и лебеди привличат както местните жители така и гостите на града. Е, разбира се не бива да забравяме свежата домашна храна и средиземноморските специалитети. 
 
 
Пълна информация за всички ресторанти в Пловдив можете да намерите в платформата Check in Plovdiv!