Снимка на катаджии, които сменят гума на закъсала шофьорка в Пловдив се превърна за минути в хит в социалните мрежи. Случката се разиграва пред пощата в Кършияка. Дамата е спукала гума на натоварената улица. Тя се е опитала сама да си я смени, но… неуспешно. В този момент на помощ се притекли двама пътни полицай, патрулиращи в района.

Запретнали ръкави, униформените помогнали на жената в беда.

Естествено, благородната акция на полицаите не останала незабелязана. Те бяха снимани и публикувани в една от големите фейсбук страници. За няколко минути пространството под фотосите се напълни с коментари и споделяния. 

Отзивите под снимката са много различни и както винаги - има такива, които смятат постъпката за добра и други, които се шегуват, че униформените са го направили за показност и слава. Ние обаче предпочитаме да вярваме в добрите намерения и се радваме, че са помогнали на една жена в нужда. Затова нека просто кажем "Браво" на полицаите за мъжката постъпка.

Може да е смешно, но малко хора биха го направили, да не говорим за полицаи”, „Нека има  повече такива добри хора”, „Човекът е важен, не професията му” са част то коментаритена читателите. 

Снимки: Фейсбук