В днешния протест в подкрепа на д-р Иван Димитров се включиха доста известни пловдивчани. Камерата на TrafficNews.bg засне председателят на Лекарския съюз в Пловдив, който дойде пред Второ районно, за да изрази позицията на колегите си. 

В шествието заедно със съпругата си вървеше и собственикът на магазин "Рила" Иван Вичков, който е и общински съветник. Още един общински съветник категорично обяви позицията си и пусна селфи от протеста. Адвокат Георги Колев  написа още вчера във фейсбук профила си:

Д-р Иван Димитров е мой приятел!
Това което му се случва, всъщност представлява преразказ на българския архитип...
Сблъсъкът между злото и доброто, между крадецът и бащата, между Жоро Плъха и Иван Лечителя...
Във всички тези сблъсъци побеждава доброто!
Иван не може да бъде осъден!
Законът го защитава!
Като приятел, като човек и като баща аз го подкрепям и настоявам той да бъде освободен!

Сред протестирашите бе забелязан и бизнесменът Иван Фратев. Своята подкрепа изрази и Николай Чилингиров - Чилингира. "Доктор Димитров ме  е носил на ръце, когато съм бил в болницата. Време е ние да го понесем на ръце", написа спортистът в профила си.  

 

 

 

Шампионът по бокс Митю Митев - Мутата бе сред първите, които се изправиха и поискаха свобода за д-р Димитров. Той призна, че ги свързва дългогодишно приятелство и е кръстик на едно от децата на лекаря. 

Собственици на ресторанти, кафенета и нощни клубове също изразиха своята подкрепа.

Рокери от пловдивският мотоклуб се включиха в шествието, макар и без своите мощни возила. Повече от 10 представители на Вагабонтс скандираха „Свобода” пред Второ РУ и прокуратурата.

В шествието се включиха и медицински сестри от болницата, в която работи д-р Димитров, както и студенти от МУ-Пловдив.

От районните кметове на Пловдив бе единствени Борислав Инчев.  „Самият аз ще бъда с пловдивчани, които искат свобода за медика, тъй като очевидно става дума за самоотбрана и за човек, който е защитил себе си и семейството си, след като нагло е бил нападнат с нож“, написа той във Фейсбук.

Около 2 хиляди пловдивчани поставиха имената и подписите си в списък, който ще бъде предаден в прокуратурата.  Повече от 16 хиляди са вече хората, подкрепили д-р Димитров в онлайн петиция.