Специална операция на "Криминална полиция" се е провела в Пловдивския затвор днес, научи TrafficNews.bg

Открити и иззети са над 100 мобилни апарата /от стар тип с копчета/ в склад на територията на зандана. Материално отговорно лице за базата е затворникът Ивайло Асламашки. Към момента се води допълнително разследване как телефоните, повечето от които са чисто нови, са се озовали в помещението и дали са били използвани. 

При акцията са намерени обилно количество наркотици - хероин, марихуана и амфетамини. Количеството все още се изяснява, но според запознати дрогата била достатъчна, за да предозира цял затворнически коридор. 

Сред откритите контрабанда и нелегални стоки обаче са открити смущаващ брой банкноти евро, за които е установено, че са фалшиви. Вероятно валутата менте е използвана за разплащане с външния свят за "специални" пратки, тъй като разменната монета зад решетките са цигарите. 

Само преди няколко седмици зад високите стени на затвора в Пловдив отново бе проведена полицейска акция и килиите на почти всички затворници бяха претарашени. Тогава бяха намерени няколко телефона и наркотици.