Тир счупи огледало на „Алфа ромео“ с пловдивска регистрация, паркирана на ул. Орловец в града под тепетата около 9 часа тази сутрин, а след това избяга от произшествието.

Шофьорът минал на опасно близко разстояние до лекия автомобил, като несъобразената дистанция причинила откъртване на огледалото на колата. По това време собственикът на алфата не бил в колата, която е паркирана на плътно на тротоара, което е забранено, но читателят споделя, че зоната е точно пред паркинг, обособен за спиране.

Мъжът зад волана на тира забелязал щетата, която нанесъл, но не спрял, нито се обадил в полицията, за да съобщи за ПТП. Бдителен читател на TrafficNews.bg обаче става свидетел на цялата ситуация и веднага сигнализира за нанесената щета и избягалия от произшествието причинител на лекия удар.

Според свидетеля на инцидента, шофьорът на тежкотоварният камион завил в посока близките търговии, където се намират складове за безалкохолни напитки на едро.

Публикуваме снимки, на които ясно се вижда софийският регистрационен номер на тира, както и ударената кола. Ако шофьорът ѝ има претенции, може да подаде информация в полицията. 

При подобни ситуации трябва да се замислим, ако ние открием огледалото си разбито, а виновникът се опитва да се отърве безнаказано, как бихме реагирали? Със сигурност няма да преливаме от радост, затова апелираме всеки да поема отговорност за постъпките си, както на пътя - при паркиране и движение, така и във всяка друга сфера.