Истински хаос е настъпил с масовия градски транспорт в Пловдив, сигнализираха множество читатели на TrafficNews.bg.  Пътната блокада заради затварянето на „Цар Борис III Обединител”, освен че доведе до зверски задръствания, сериозно засегна и градския транспорт.

Заради пренасочването на автобусите по „Руски” и „Източен”, част от рейсовете буквално изчезнаха. По всички спирки има огромно стълпотворение на хора, които гледат с надежда таблата и часовниците си. Закъсненията на автобусите са над 20-30 минути.

„За 25 минути на спирката на Пещерско шосе не мина нито един автобус, а по него минават 4 линии. По линия 6, автобусът бе препълнен, а кондукторката обясни, че се движат с няколко курса назад!”, обясни читател на TrafficNews.bg.

Други не дочакват автобусите и тръгват или пеша или с такси.

„27 декември е работен ден нали така?  Защо няма рейсове? Спирката до Спортното училище е пълна с хора, а рейс няма. Защо трябва да си причиняваме това да мръзнем, аз съм ученик спортист, какво се случва когато си загрял тялото, а после излезеш и чакаш рейс един час? Гоня успехи и не искам заради някакъв автобус да се разболявам зъзнейки по спирките”, пише млад пловдивчанин.  Той каза, че си е хванал такси, а и много други хора са сторили същото.

Откъде минават автобусите, вижте тук:

Блокада в центъра на Пловдив! Образуват се зверски тапи СНИМКИПридвижването с автомобил по някои от централните улици е невъзможно

Пловдив под блокада от днес! Издигат сцената за ЕСКЕто как се променят маршрутите на автобусите