Спирките в Пловдив се сдобиха с налепени листчета на схемата, която показва промените в движението на автобусите от градския транспорт, които се налагат заради затварянето на централните части на града за откриващото събитие Европейска столица на културата. 

Това се случи само броени часове, след като пловдивчанинът Стоян Стоянов представи свое визуално описание на трасетата. Неговата версия успя безапелационно да изпълни целите на едно такова начинание - да бъде ясно за гражданите от коя спирка кой номер автобус могат да хванат и къде ще ги отведе.

Пловдивчанин направи това, което Общината не успя – разбираема схема за голямата блокада СНИМКИФотографът Стоян Стоянов преработи схемата за градския транспорт

Схемата на Общината далеч не успя да внесе такава яснота, но все пак тази сутрин тя се появи на всички спирки с промени в организацията на транспорта. Въпреки това фотографът Стоян Стоянов приветства инициативата на администрацията, като посочи, че една такава малка крачка допринася за ориентирането на гражданите, а и на чужденците. 

"Днес до обед всички необходими спирки получиха тази хартийка с тиксо. От една страна съм впечатлен от бързата реакция на общинската структура. От друга озадачен - предоставих им безплатно файла, а е далеч по-добре естетически на самозалепващо се фолио. Цялата сума за 40 спирки е към 100 лв. - никакъв разход! Но все пак е крачка напред към подобряване на градската навигация, малко по-близо до Европа! Похвално е толкова бързо да реагират. На пръв поглед тази схема може да е нещо дребно, но е важно", посочи Стоянов.

Припомняме, че от 27 декември до 17 януари „Цар Борис III Обединител“ ще е затворен от Тунела до кръстовището с ул. "Граф Игнатиев".  Заради затворените пътни участъци, движението на много автобуси ще бъде временно променено. Маршрутите  на автобусни линии  №1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 се изменят. Вижте в детайл къде ще бъдат затворени пътищата и графикът на автобусите:

Барикадират центъра на Пловдив: Кои улици ще бъдат затворени за ЕСК 2019 и откъде да минем?Дванадесет линии от градския транспорт променят маршрутите си

Дали схематично представените автобусни рокади са разбираеми или не чак толкова... оставаме да прецените на вас, но все пак по-добре толкова, отколкото нищо. 

Ето схемата на Стоян Стоянов:

И тази на Общината: