Гражданското самосъзнание не означава само да имаш позиция по дадена тема и да я отстояваш.  Понякога на пръв поглед дребни неща определят много повече гражданското общество, а в основата му е да се помага на другите.

Пловдивчанинът Стоян Стоянов реши да направи нещо, с което Общината не се справи по най-добрия начин – схема за градския транспорт по време на голямата блокада от 27 декември до 17 януари заради Европейска столица на културата. Тогава „Цар Борис III Обединител“ ще е затворен, много автобуси ще са с нови маршрути.

Преди дни от Община Пловдив изпратиха схемата за автобуси 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99, които ще бъдат пренасочени към другите булеварди. Тя обаче е доста трудно разбираема.

Фотографът е направил схемата разбираема, като е показал от кои спирки какви автобуси могат да се хванат и накъде отиват. Пловдивчанинът обмисля да разпечата схемите на формат А3 и да ги сложи по спирките на бул. „Цар Борис III Обединител“ за хората, които не са разбрали за промените. Той обаче ще го стори, ако от Община Пловдив му позволят, тъй като е нарушение на наредбите. Трябва да уточним, че всичко това, той го е направил безвъзмездно! 

„Видях от Пловдив 2019 една схема и реших да направя нещо по-разбираемо...“, казва Стоянов.

Ето и неговата схема:

И това на Общината.

Графикът на автобусите вижте в линка: 

Барикадират центъра на Пловдив: Кои улици ще бъдат затворени за ЕСК 2019 и откъде да минем?Дванадесет линии от градския транспорт променят маршрутите си