Пловдивският бизнесмен Свилен Каневски е мъжът, издъхнал вчера на пистата на Пампорово. Собственикът на модния бранд "Styler" e загубил съзнание при последното спускане и е издъхнал за секунди. Каневски е бил в курорта заедно със съпругата си Силвия Каневска и приятели. Внезапната му смърт е невероятен шок както за семейството, така и за приятелите и партньорите му. 

Приятелите му го описват като запален планинар, скиор, спортист. Водел е изключително пълноценен и здравословен начин на живот. Ходел на йога, заедно със съпругата си прекарвали свободното си време сред природата, обикаляйки Родопите и Пирин. Зимните уикенди били запазени за любимия им спорт- ските. Двамата са запалени и по българския фолклор като често посещават големите събори и се включват във възстановки. Каневски е бил член и на Ротари клуб. 

Свилен и Силвия Каневски започват бизнес в далечната  1991г., когато Силвия ушива вратовръзката на Свилен по повод предстоящата им сватба. Младоженецът заявява, че това е "най-добрата вратовръзка в живота му" и скоро след това превръщат уменията си в успешен бизнес. Стартират с производство на вратовръзки, а след това увеличават асортимента си и започват да произвеждат продукти и аксесоари за мъже – шапки, шалове, папионки, колани, мъжки ризи, трикотажни блузи, панталони и спортни сака. Преди няколко години семейството откри и новата си фабрика в "Тракия".

"Бяха невероятно семейство. Безкрайно отдадени един на друг и на прекрасните си деца" разказват близки на семейството. Дъщерята на Каневски - Радина е моден блогър в Лондон,а синът им учи в британската столица. 

Фейсбукът на бизнесмена вчера бе залят от съболезнования и спомени. 

Ето и въздействащите думи, с които юристът Марияна Обретенова изпраща близкия си приятел:

Трудно се разделяме ние хората, защото нито се питаме, нито се замисляме как се срещаме. Срещаш някого,минава ти през душата,завихря я и я кара да танцува.Ей така рипваш в чуждия живот, а той изведнъж става твоя.Има хора, едни такива цели.Като ги видиш ти се приисква да ги прегърнеш,да ги откраднеш, защото светят.Така светят,че твоето слънце в душата ти е заслепено от тяхната сила.Има едни такива хора,наричат ги Живот. От тях можеш да взимаш, да грабиш, а те все пълни и все даващи. Има едни такива приятели, вечните, дето от пътя се връщат, хляба си дават, водата на вино ти правят, за да не останеш гладен и жаден.Такива хора не спират да бъдат до теб, в хубавите спомени от вашето заедно, в миговете, на онова приятелство-безценното.В бъдещите моменти, когато споменът пак ще посети същите места,онези, на които ви е било хубаво.... всичките. Такива хора не умират, защото продължават да живеят в сърцето,на едно малко място в него, което ги прави незабравими.

Има хора,които надживяват Смъртта,онази ,тленната и неизбежната, онази, при която губиш само физическата си идентичност. Превръщат се в ангели.Тръгват си,за да ни чакат, ТАМ,когато ни дойде времето...

Господи,прибираш децата си.... Защо без време....?

В свое интервю за "Медия дизайн" Каневски казва: Всеки трябва да прави това, което желае и от което разбира. Да има последователност в действията си и да бъде силно убеден в успеха си.

Дано има повече хора, които са готови да следват посланието му. 

Поклонението ще бъде на 13 февруари 2018Г. на Централни гробища от 14 часа.

 Екипът на TrafficNews.bg поднася съболезнования на семейството.