"Всеки момент ще рухна. Много съжалявам" каза 56-годишният Димитър Йовчев, който в сряда блъсна и уби 7-годишно момиченце в Първенец. Движейки се по пътя между Първенец и Брестовица, шофьорът попаднал на голям заледен участък. Колата, която се движела с около 40 км/час, се плъзнала по леда, ударила се в ограда и при рикошета ударила Ангелинка и майка й Йорданка. Детето загина на място, а майката пострада леко. 

След катастрофата близки на детето пребиха Йовчев и изпотрошиха колата му. 

Днес прокуратурата поиска от съда Йовчев да бъде задържан под стража, тъй като имало опасност да се укрие.  Защитникът на Йовчев Кирил Никилов опроверга всяка възможност клиентът му да предприеме такива действия, като посочи, че той е неосъждан, женен, с постоянен адрес и не е направил опит да избяга, дори като са го били. 

"Димитър Йовчев има само две нарушения - фиш по 20 лева през 2008 и 2010 г. , а медийните инсинуации демонизираха неговия обществен облик", заяви адвокатът. 

Оказа се, че катастрофата е записана от камера, която се намира в района. Николов поиска да бъде показан компактдиск с видеозапис на инцидента или част от него, до който защитата не е имала достъп. Съдията не уважи искането под претекст, че  доказателството ще бъде разгледано от разследващите в досъдебното производство.

"Всеки един можеше да е на мое място. Много съжалявам за детето. Да можех да върна нещата назад, но не мога. Искам справедливост!" бяха последните думи на Йовчев. 
 
След час ще стане ясно решението на съда.