Шампионът по бокс Мартин Поптолев, който е обвиняем по делото срещу адвокат Владимир Елдъров и таксиметровия бос Радослав Керанов, отново е в ареста. Той и приятелят му Петьо Пенев, който е сред обвиняемите по същото дело,  са задържани за кражба на части от коли. Двамата са заловени на паркинга на бившия  "Практикер", докато сваляли броня от автомобил. Двамата решили да свалят и джантите на колата, но тогава били засечени от полицейски патрул.

Срещу тях е образувано дознание в Районна прокуратура. 

Мартин Поптолев е с мярка "Парична гаранция" по делото, което продължава повече от година. Той,  Петьо Пенев, Светлин Спасов, Владимир Бодуров и Милко Доевски заедно с адвокат Владимир Елдъров и Керанов са обвинени за подбудителство за убийство, няколко палежа и кражба. 

Окръжна прокуратура обвини Петьо Пенев и Мартин Поптолев, че на 22 октомври 2013 г. в  Баня, в съучастие, по поръчка на Елдъров и Керанов са запалили имущество на значителна стойност – къща с гараж, собственост на Тихомир Матев на стойност 89 100 лв. и автомобил БМВ, собственост на съпругата му Йорданка М. на стойност 15 875 лв., като общо стойността на увреденото имущество е 116 287 лв. и пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са причинени значителни вреди.

Две седмици по-късно двомата заедно със Светлин Спасов откраднавли товарен автомобил БМВ и чужди движими вещи, всичко на обща стойност 58 735 лв.

TrafficNews.bg