Иван К, Мартин Р., Теодор М. и Димитър Н. са четирима пловдивски гимназисти, които все още не са навършили 15 години, израснали са в добри семейства, учат в добри училища. Същите тези "добри" момчета преди два дни успяват да отключат и запалят служебно рено,нов модел, и да си организират гонка с него.  

Автомобилът е бил паркиран в квартала до бившия магазин Практикер на бул. "България" , а след като се справили с ключалката, "младите надежди" натиснали газта и се понесли по бул. "България". 

Няколко часа по-късно собственикът установил липсата на автомобила и благодарение на монтирания в нея джипиес, тя била засечена в района на квартал "Гагарин". Четиримата били задържани, докато разглеждали клиповете, които успели да си направят, когато се правели на шампиони от Формула 1 по пловдивските булеварди. Не пропуснали да запечат подвига си в снимки и селфита.

Според източници на TrafficNews.bg, това не е първата гонка, в която младежите участват.

Близките на учениците обаче досега са ги спасявали от неприятности. Един от задържаните тийнейджъри е племенник на полицейски началник на група от Трето районно, а на две от момчетата бащите се занимават с бизнес. 

След изтичането на 24 часовата мярка тримата са освободени, тъй като са непълнолетни. 

Отношение по случая ще вземат експертите от Детска педагогическа стая и директорите на училищата, в които четиримата учат.