Очакваните рокади в пловдивската полиция, за които TrafficNews.bg съобщи преди месец, започнаха. В четвъртък е пристигнала заповедта за назначение на новият началник на РПУ - Раковски. Мястото на арестувания началник  Георги Илиев ще бъде заето от дългогодишният служител на Икономическа полиция Георги Боюклиев. Вече е вакантен и поста на началника на Второ РПУ, тъй като досегашният шеф Димитър Балев е назначен в БОП. 

За неговото място все още няма издадена заповед. Вакантно е мястото и в Пето районно. Предстоят серия размествания в ръководствата и на другите районни управления. Тъй като някои от началниците управляват  прекалено дълго,  на ротационен принцип ще им бъде предложен шефски пост в някое съседно районно управление. Подобна рокада според Закона на МВР може да се случи само със съгласието на служителя. Той може да бъде командирован на друг пост без да се иска съгласието му за не повече от месец.

 

Сред имената, които се спрягат за постовете са тези на зам.началникана Четвърто районно Георги Машонов, Иван Чочков и Захари Клинков от Криминална полиция.  Предстои вакантните места да бъдат заети в най- близко бъдеще. Кои обаче са кандидатите?  Едно от спряганите имена за наследник на Данчев е зам.началникът на четвърто районно Георги Машонов. Той е със сериозна професионална кариера и се ползва с уважение сред колегите си.                                           

Очаква се нов шеф  и в сектор БОП, тъй като досегашният началник Стефан Пeтров напуска системата на МВР и се пенсионира.  Предложение за този пост е получил сегашният шеф на Криминална полиция комисар Зарко Стоянов. Дали обаче той ще се съгласи, предстои да разберем.