"Родителите на Венцеслав Караджов живееха в крайна мизерия. 8 месеца бяха без ток, защото нямаха пари да си го платят. Аз давах дрехи на Божура от моите старите, а на Цветан подарих няколко якета на сина ми и маратонки, защото нямаше обувки. Беше ми неудобно да ходя у тях, заради ужасните условия, при които живееха. Нямаха пари дори за храна - на обед се хранеха от социалната трапезария и аз им давах от моята храна, защото те ми помагаха , когато бях в болница". Тази мрачна картина нарисува с думи Анка Петкова, която е живеела в съседство със семейство Караджови. 

Тя е и първият човек , който е видял труповете на двамата съпрузи. "Ние с божура се виждахме всеки ден. Цветан го видях за последен път в събота, когато отивах на магазина. След това в понеделник звънях няколко пъти по телефона, но никой не ми отговори. Във вторник отново звъннах, минавайки край тях. Една приятелка ме посъветва да проверя дали не им е станало лошо и във вторник следобед влязох в къщата. Стъклото на външната врата беше счупено, а тя не беше заключена. Надникнах в стаята и ми се подкосиха краката - Божура лежеше на леглото цялата в кръв, а Цветан беше паднал между столовете. И двамата бяха мъртви" спомня си Ана ужасната трагедия. 

Тя едва успяла да излезе от къщата и позвънила на 112. Била в шок, не можела да съобщи дори адреса на къщата на Караджови. След малко полицията дошла и тя посочила мястото. 

Петкова разказа през съда за влошените отношения между младите и възрастните Караджови. "В началото живееха заедно в къщата и всичко беше наред. Венци им плащаше тока, телефоните. После обаче се скараха и младите отидоха да живеят другаде" разказа съседката. Тя била свидетел на грозна сцена, при която Божура повикала полиция, а снаха й Каля Караджова я навикала. 

Няколко дни преди трагедията Божура й казала, че са спечелили делото за земята, върху която е построена къщата. "Каза ми , че не може да се зарадва, защото се страхува, че след това решение Венцеслав ще ги убие или ще наеме човек, който да го направи" твърди Петкова. 

Жената разказа, че след трагедията е развила страхова невроза, получила е 4 инсулта и е загубила слуха си. "Никога няма да забравя тази гледка" каза тя. 

Пред съда бе изправен и 15 -годишния Петър Г. , приятел на сина на Венцеслав и Каля Караджови - Алекс. Неговите свидетелски показания са важни за обвинението, защото при разпита той е заявил, че вечерта, когато са убити Караджови, той е играл на електронна игра с Алекс, който му казал, че баща му е на вилата. Версията на бившият полицай обаче е, че не е излизал от къщи, а съпругата му Каля и ходила сама до къщата на родителите му, за да нахрани кучето. 

Петър даде показания, че Алекс бил запален по оръжията и му разказвал, че е стрелял с Глока на баща си. 

Венцеслав Караджов е обвинен , че на 15 май 2016 година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си – Стоян и Божура Караджови. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според обвинението единстнвено синът им е имал мотив и е облагодетелстван от смъртта им, тъй като са имали спор за имот. Караджов отрича тежките обвинения и твърди, че е станал жертва на престъпен заговор, в който пръст имат и бившите му началници. На този етап обвинението все още не епредставило преки доказателства, които да сочат Караджов като извършител. Липсва и оръжието на престъплението.  Никой от трите законно притежавани пистолета на Караджов  не може да бъде свързан с убийствата.  Полицаите няколко пъти претърсваха Гребната база, където се предполага, че е изхвърлено оръжието, но без резултат.

Делото продължава с разпит на свидетели.