Пловдивчани, децата на които учат в двете основни училища „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски”, обвиниха ресорния заместник – кмет, че лъже по отношение на историята на предложението за административното обединяване на двете школа. Родителите твърдят, че казаното от Стефан Стоянов, че предложението било работено близо 3 години и обсъждано с РИО, МОН, родителските настоятелства и училищните ръководства, категоричнто не отговоря на истината.

Те отправиха питане към зам.-кмета Стоянов, кога точно през последните три години е обсъждал с тяхс предложението за сливане на двете основни училища „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски”. Родителите се надяват, че той няма как да представи протоколи от тези срещи и обсъждания, тъй като те никога не са се състояли.

Според недоволните от готвените промени граждани, някои чиновници в Община Пловдив отново са изпуснали крайните срокове за едни пари.

Пишем ви, защото сме не просто ядосани, ние сме обидени, омерзени и абсолютно отхвърлени от страна на местната власт. Община Пловдив махна с ръка и отхвърли, просто така нас, нашето мнение, нашите деца! За пореден път общинарите забравиха защо са там, забравиха какво са обещавали, в какво са се клели! Вчера г-н зам.-кмета Стоянов демонстрира арогантно поведение с отказа си да застане пред журналисти и когато най - после го стори, той говореше абсолютни глупости, истории зашити с бели конци, вероятно дори сам той не успя да си повярва”, това писмо ни изпратиха група родители от ОУ „Георги Бенковски".

Писмото поставя огромен брой въпроси, които публикуваме без редактроска намеса:

„КОЙ позволи в ОУ „Душо Хаджидеков" да се приемат толкова много деца?

КОЙ си позволи с некадърност да съсипе ОУ „Георги Бенковски"?

Защо „загрижената" и „работеща" община Пловдив решава винаги всичко на парче: закриване, орязване, вдигане на такси и прочее крути мерки, които сякаш са взети в името на отчитане на някаква дейност?

Как може заместник-кмет, уж предложил сливането на двете училища, очевадно да не е информиран за нищо?
Г-н Стоянов, говорихте за няколкото преки между двете училища, тези преки си имат и имена бул. „Христо Ботев" и кръстовището на бул. „Източен" и бул. „Христо Ботев", Вие бихте ли пуснал детето си само през тези места?  

Г-н Стоянов, Вие говорихте за санираното училище ОУ"Г. Бенковски", говорихте и сам не си вярвахте, но лъжехте безсрамно, всеки може да види, че училището НЕ е санирано и че е с дървена дограма.
Г-н Стоянов, Вие виждал ли сте въобще двете училища, направихте ли си труда да влезете в тях, да говорите с учителите, да се срещнете с родителите? Тук вече и аз ще отговоря, не го направихте, защото не сте „шоумен", Вие сте просто един избраник на пловдивчани, определен да брани техните интереси. Е, браните ги ...видно е.
Г-н Стоянов, споделихте мнението си, че не виждате причина да се съкращават учители, но никой не Ви пита за мнението Ви, както и Вие не ни питате за нашето. Не казахте категорично, че няма да гоните учители, а просто, че не виждате необходимост от това.
След вчерашния крайно емоционален ден за всички нас родителите на децата и от двете училища мога да заявя, че т. 23 от дневния ред на ОС Пловдив е олицетворение на нечия некомпетентност, неинформираност и нежелание за работа. Действа се без ясен и конкретен план, едни хора си прехвърлят едни думи и никой не застана с името и лицето си пред нас. Страх ли ви е? Страшно е, когато знаеш, че нищо не знаеш, когато знаеш, че не си прав. Г-н Стоянов държи на теза, която не може да защити, но все пак на инат отказва да отхвърли и да си признае, че не е прав, а това би било достойно. Но във време, когато децата не са важни за какво достойнство си говорим?!"

Припомняме, че тази сутрин около 50 родители от двете училища направиха протест пред сградата на ОбС – Пловдив, където в момента тече сесия, на която ще се гласува въпросното предложение за сливане.

Очаквайте подробности решението по темата.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg